Bodega Balcona, den gröna pärlan i Bullas.

14 27, %Å

Bodega Balcona, den gröna pärlan i Bullas.

DO Bullas i sydöstra Murcia besitter ett mikroklimat, vilket innebär att både jordarna och nederbörden skiljer sig mycket åt i regionen som därför har delats in i olika subregioner. I DO Bullas odlas druvorna Monastrell, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Tempranillo, Garnacha, Monastrell, Macabeo och Airén.

Murcia kallas även ”Europas fruktträdgård” tack vare dess apelsin och citronodlingar. Här är jordbruket den största inkomstkällan näst följt av turismen som börjar ta fart på allvar eftersom området erbjuder många vackra stränder och strålande sol. 

Bodega Balcona befinner sig i Murcia, i Aceniche dalen, där man hittar olika typer av mark och mikroklimat som ger druvorna olika och specifika egenskaper.

De har fokuserat traditionellt på Monastrell (vinstockar på 40-60 år) som huvuddruva. 

I tillägg till Monastrell, odlar Balcona även små tomter med druvsorter som är väl anpassade till det lokala mikroklimat som Syrah, Tempranillo, Cabernet Sauvignon och Merlot, för att producera röda viner som är ett uttryck för terroiren. Totalt odlas 10 hektar vingård på Bodega Balconas mark. 

Aceniche dalens typiska klimat bjuder på mycket kalla vintrar, där temperaturerna kan sjunka till -12 ° C, och där man kan få snö och mycket mere regn än i andra områden av Murcia. Detta ger färska viner som är mycket nyanserade. 

Respekt för miljön har alltid varit en prioritet för Balcona. Från 2010 har ekologisk, vingården blivit certifierad ekologisk, med en begränsad och högkvalitativ hantverksproduktion. 

Bland vinerna har Mabal Monastrell också fått Ekologisk certifiering från 2017. 

Bodega Balcona har varit bland pionjärerna i spansk vin-turisme och har i 2019 blivit kårad bland de 10 bodegar som satsar mest på vinturisme i Spanien.

Bodega Balcona erbjuder guidade turer och vinsmakinger, även på engelska och franska. 

Du kan boka ditt besök här